БЪЛГАРСКИЯT ХИМН - ИЗПЯХА ГО MANOWAR Без описание...
Аз смятам, че музиката, която човек избира е такава, която подхожда на нервната му система и темперамент, за това едни не разбират една музика, а за други тя е извор на много чувства и вдъхновение...
Аз пък намирам за интересен факта, че поне половината от младите ентусиязирани националисти, които се срещат по тия сайтове, в тия среди, в тия организации, слушат алтернативна тежка музика (било то метъл, или друго производно на рока)...
Каквато и да ви изглежда тая музика, съберете на едно място произволно група метъли и същия брой всякакви други младежи на тяхната възраст и ще се убедите, че нито един от метълите няма да каже, че предпочита чужбина пред България, а другите произволни младежи ви уверявам, че повечето ще ви кажат, че това им е мечтата-да се реализират в чужбина. Проверете също кои знаят химна и кои не...ще видим кой чуждопоклонничи!
Да, не смятам, че тежката музика е по-добра от нашата народна музика или от класическата, но аз лично мога да кажа, че тая музика и тея среди са ме навели над страшно много разсъждения и вероятно нямаше да съм същия човек, ако не бях тръгнала по тоя път, защото алтернативната музика, когато си тинейджър, те кара да се замисляш над всичко алтернативно и да гледаш с критично око над установената реалност и установения ред! Пак във връзка с тази музика аз на 14-15 години обичах да говоря за България, за политика, за християнство, сатанизъм, паганизъм и такива неща с други като мен за разлика от съучениците ми, които не мислеха за друго освен за това как по-добре да паснат в системата!
Да, има тъпи метъли, както има и тъпи всякакви други, а това, че някой слуша родопска музика или класическа хич не го качва автоматично на по-високо интелектуално ниво... Аз ходя и на опера, на концерти на класическа музика и тн. е така за обща култура и мога да ви уверя, че няма такива злобни изроди като соц. бабичките, които ще си извадят очите за щяло и нещяло, а доста от младежите от консерваторията са като ударени с парен чук по главата мишоци или псевдо снобари със заучена поза (откачена работа)...и това, че слушат класическа музика не им гарантира един здрав разум и здрав дух, както и едва ли им е виновна тя!!! А пък чалга певиците обичат да пеят народна музика (тея дето могат) и я харесват, но това пак не им осигурява някакви интелектуални постижения. Говоря за интелект, а не за духовност, защото тя не зависи от интелектуалния капацитет...има и прости хора, които слушат каквото и да е, но са духовни и сърдечни!
Има хора от всякакви нива във всички среди и би било глупаво да смятате, че това се дължи изцяло на музиката!
Въобще, доста са ми странни тея генерализации дето ги правите!
За да участвате в разговора, използвайте Вход или Регистрация.
Не обичам разните етикети "метъл", "ряпър", "рейвър", "хипар" и т.н., ама като си ги слагат сами хората - техен си проблем.
Та българските метъли са в окаяно състояние (едно 9/10, ако не и повече
). Безродни и неинформирани, нечетящи деграданти. На почит са безпаметното пиянство, простотията и самочувствието без покритие. Не малка част имат сексуални проблеми поради чисто хигиенични причини.Тегли се от интернет музика(САМО!), четат се в интернет готови изводи и после са големите разбирачи във всички сфери. Интелигентните почитатели на тежката музика намаляват и намаляват. Бих сложил една долна граница 20 години, колкото и да е условна. По-младите вместо глава с мозък имат торба с лайна.
А ако ги сравним с другите прослойки, естествено че малко повече им сече пипето. Но за съжаление това показва колко зле е положението при другите хора и като цяло.
Относно Manowar - всяко пишлеме, завършило консерватория ше ги изкомпозира, ше ги запише тия смешни тяхни "песни", та даже и елементи на класика ше вплете. И някъв после отгоре пищи като женка.
Текстовете - страшни: hate, fire, ring, fire, heart, king, sword, holy, ring, metal & steel. Самочувствието им до небето. Педерастия до шия.
Eто ги `великите` Manowar:
БЪЛГАРСКИЯТ ХИМН Е НА БЪЛГАРСКИ И ЗА БЪЛГАРИТЕ.
С какво са заслужили тия смешковци да го пеят?
А за Manowar, на тях едва ли им дреме за нашия химн, те го направиха, за да почетат феновете си! Можеха и да не го правят, но според мен това си беше отдаване на чест и уважение!
А за групата, аз ги харесвам, а ти не - ок! Какъв е проблема? Аз лично намирам много в много техни песни и за мен не е важно нивото на трудност, а как ми въздействат и определено имат песни, от които потрепервам и чиито текстове могат да ме разплачат със заложения смисъл! Като Defender, Heart of Steel и други подобни!
И още нещо... това е лично мое мнение. 90% няма да се съгласиш, а ще се ядосаш, няма да ме разбереш какво имам предвид. Но хората са свободни могат да правят каквото си искат. Въпроса е, че в това положение на държавно нехайство, трябва да се пробуждаме един друг взаимно. Хората са на различно еволюционно духовно развитие, така, че е нормално да не възприемеш моята гледна точка. Може би когато му дойде времето тогава. Не казвам, че ти си тъпа или нещо подобно, нищо лично.
истината се крие, в четенето и осмислянето на написаното в книгите.
въпрос на интереси.
п.с. спирам по тази тема да пиша.
Обаче ушенцата му са изнежени като бебешко дупе. Ако наистина беше толкова еволюирал, щеше да е слушал достатъчно тежка музика. И тогава щеше да успее да я оцени(независимо дали ще я приеме или отхвърли след това) и да изкаже компетентно мнение, а не глупост от сорта "Ми мене ме натоварва, тебе кат не те натоварва с кво си по-различна."Bell писа: Явно твоето самочувствие и самооценка на духовно еволюирал е доста високо!
Иначе Manowar са отдали почит към парите и рекламата. Ако искаха да покажат уважението си щяха да свирят без пари примерно, а не да се рекламират още повече. Иначе твоя си работа дали ги харесваш или не. Твоя си работа дали ше ги слушаш или не.
Всеки има правото да слуша музиката, която го кара да се чувства добре. Аз не слушам определен стил музика,а всичко каквото ми хареса.И даркуейв и народна и реге и метъл и рок и класическа и т.н. и може би имам най-обективно мнение , защото не съм пристрастна.
Ако наложите да се слуша един вид музика(народна) всички ще я намразят и ще намерят начин да се сдобият с друга музика. А това ващо се вика шовинизъм.
Аз от седем годишна съм започнала да слушам рок и метъл и още съм си наред - нито се ограничавам в музиката,нито се обличам като т.нар. метъли, нито съм сатанистка, побъркана(макар че съм била наричана психясала и шизофреничка...от пан-слависти), чуждопоклоничка, глобалистка и разни други.
Не можете да класифицирате хората според музиката,която слушат и дрехите им.
П.П. Някой каза,че метъла е на английски - не е вярно има и български метъл.
Manowar ако пееха химна на всяка държава сигурно нямаше и да се възторжа толкова, а ние не сме коя да е държава, а те са американци. Не са им платили повече, за да го направят и ако не го бяха направили всички щяха пак да се изкефат, но го направиха. То е ясно, че те не идват тук без пари, а и ти да си едва ли ще ходиш на американците да им свириш без пари! Няма значение, няма да се повтарям повече, важното е, че аз съм доволна!!!
А за духовно еволюиралия, то аз не знам колко трябва да си еволюирал, за да се кичиш с "духовно" себелюбие и високомерие...
ХехеBalkhani писа: П.П. Някой каза,че метъла е на английски - не е вярно има и български метъл.
За нас
Подкрепете ни!
Ако желаете да подпомогнете Движението, свържете се с нас чрез формата за контакт. Ще Ви предоставим информация за възможните начини да го направите.